Na
velikonoční svátky jsme si vyrazili společně s mým přítelem
do Prahy. Ráda jezdím do Prahy, ať už se jen pokochat památkami,
prohlédnout si historickou část města, nebo na nákupy. Nejprve
jsme vyrazili na můj oblíbený Petřín. Počasí sice nebylo úplně
ideální, ale to nám krásný dojem z dlouhé procházky nemohlo
zkazit. Po vyčerpávajícím pochodu jsme samozřejmě dostali
pořádný hlad. Měli jsme naplánováno, že navštívíme
restauraci Le Burger, která se má specializovat na přípravu
kvalitních burgerů a steaků. Dali jsme na doporučení youtuberky
Shopaholic Nicol, která ji doporučovala ve svém pořadu Get Out.
Ach,
jak já se těšila! Téměř jsem uslintávala na každém kroku,
když jsem si představovala sebe samu, jak se nadšeně zakusuji do
výborného masíčka!
Na
dané místo jsme se dopravili tramvají. Již z dálky na nás
svítil velký nápis Le Burger. První, co mě při vstupu do
restaurace uvítalo, byl naprosto příšerný zápach (nebo spíš
smrad)! Sice měli otevřené vstupní dveře, ty ale nestačily
odvětrávat ten šílený zápach pálícího se masa. Sice jsem již
z Nikoliny recenze věděla, že zde kuchaři pečou burgery přímo
před vámi, ale představovala jsem si, že musí mít nějakým
způsobem vyřešené i odvětrávání.
zdroj obrázku ZDE
Další
problém byl nedostatek místa. Jediný volný stůl, který se zde
nacházel, měl cedulku Reservé.
Díkybohu, několik zákazníků právě odcházelo, takže nás slečna/paní
servírka usadila k volnému stolu (naštěstí relativně blízko
vchodu). Stolečky byly dost malé a vadilo mi, že při sebemenším
otočení hlavy do strany zíráte přímo do talíře ostatním
hostům.
Jídelní
lístek vypadal na první pohled velmi dobře a rozumně. Krátký,
jednoduchý a zároveň pestrý. Oba jsme si vybrali stejné pokrmy –
Blue burger, domácí steakové hranolky s bylinkami, omáčku
quacamole a domácí citronovou limonádu.
Na
jídlo jsme čekali zhruba 20 minut, takže žádná „trága“. Co
ovšem bylo tragické, bylo samotné jídlo. Již na první pohled mě
zaujmulo to, že bulka byla trávově zelená. Nejdřív jsem si
myslela, že došlo k omylu a dostali jsme objednávku někoho
jiného. Pak jsem se rozhlédla a spatřila jsem, že všichni okolo
měli zelené bulky. Hold si Velký pátek spletli se Zeleným
čtvrtkem (nebo jim zbylo více zelených bulek).
Burger
krásně voněl a vypadal velmi dobře. Měl obsahovat hovězí maso,
medovou hořčici, rukolu, rajče, modrý sýr a kysanou smetanu.
Říkala jsem si, ten bude určitě jemný a moc dobrý, mňam, mňam!
„Uuaaaaaachpff!“
, zafuněla jsem při prvním zakousnutí. Burger naprosto šíleným
způsobem pálil! Má pusa byla v jednom ohni a ani jsem pomalu
nevěděla, co jím. Naštěstí se ta pálivá chuť postupně
utlumila, přispěla k tomu i mimochodem moc dobrá omáčka a svěží
salátek. Bohužel, maso bylo trošku nedochucené a bez chuti.
Co
se týče hranolek… Na talíři na nás koukala hrst připálených chudinek, bez chuti a zápachu. I hranolky z „Mekáče“
chutnají lépe. Navíc byly podrobeny velkými krystaly soli (což
vadilo zejména příteli) a bylinky byste v nich mohli hledat možná
tak s lupou.
Byly
jsme sice nasyceni, ale vůbec jsme si nepochutnali. Odcházeli jsme
relativně zklamáni a o „pětikilo“ lehčí. Shodli jsme se na
tom, že se sem již nevrátíme. Na levném burgeru v jídelně U
Profesora jsem si pochutnali nesrovnatelně více.
Vím,
že jsme se asi měli ozvat, ale já upřímně vůbec neměla náladu
na nějaké dohadování s paní servírkou, která dokonce zapomněla
jiným hostům donést dezert (minidortíček na megatalířku).
Přítel, který žalostně funěl a pod náporem počínající
chřipky se pokoušel dojíst svou porci, zřejmě také postrádal
energii na „burgerový verbální útok“.
Máte
také zkušenosti s touto restaurací?
Love
D. Doe
Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.
OdpovědětVymazatPokud je člověk vegetarián, broblémy s burgery pravděpodobně nemá a nakonec je nejlepší když si uvaříš mňamku doma, víš co jíš :-D ale vaření je poněkud časově náročné, nemám pravdu?
OdpovědětVymazatNěkdy jsem příliš líná vařit :D nebo spíš pořád
Vymazat