čtvrtek 7. dubna 2016

Knedlíčkovy patálie – S roztomilostí nejdál dojdeš


Za ty tři roky, co s Elouškem sdílíme náš život (zejména gauč, křesla a vyhřátou postel), došlo k několika radikálním změnám v chodu naší domácnosti. Už jen Elinky přezdívky (Knedlíček, Miuška, Lásuška, Pindruška) napovídají, že k dosažení jejích cílů využívá zejména jejího roztomilého kukuče, jemuž nelze odolat.

Když nepomůže roztomilost, flákne sebou na záda a vyvalí svůj „soudeček“! Tím dává najevo, že madam potřebuje podrbat. A když ji náhodou během nanosekundy neposlechnete, nasadí do boje své nejtajnější zbraně! Naštvané pofňukávání, pobrekávání, kníkání, hejkání, drápání, skákání a kousavý útok na vaše palce u nohou.

Pro každé divoké zvíře je samozřejmě tím nejpřirozenějším pudem ukojit svou touhu po jídle. A jinak tomu není ani u Knedlušky. Občas nabývám dojmu, že je bezedná.

První jídlo dne dostává ráno u babičky. V půl sedmé pravidelně sedává na okraji mé postele a žalostně pípá. Aby chudinka nepošla hlady! Musím okamžitě vyskočit z postele, otevřít veličenstvu dveře! Hle, jak pádí, jako kdybychom ji týden nekrmili!

Podobnými úskoky se ze mě během dne snaží vymámit všemožné dobrůtky. Tu piškotek, tu kousek mrkvičky či jablíčka, kousek sýra nebo bílý jogurtík. Když vařím, stojí vedle kuchyňské linky a na kokojdu a zádíčka jí padá mouka. Funguje jako takový multifunkční vysavač, co spadne, to zdlábne!

Mezi její další rituály patří například demonstrativní hlídání. Naše Ellie je totiž velká paní herečka. Jakmile se na ulici mihne noha, vztyčí vlajku, nastraží knír a zavětří. Poté zaujme bojový postoj, propne hruď a se zuřivým zavytím začne hlídat. Služebnictvo musí okamžitě letět ke dveřím a vypustit naši „železnou lady“! Elda vyběhne ven, demonstrativně zaňafá, několikrát obkrouží trávník, očmuchá rohy a udělá loužičku. Se spokojeným hopkáním zamíří zpět domů a hupky do postýlky!

Občas jenom předstírá, že chce jít ven hlídat. Jakmile se ale otočím, zařadí zpátečku a letí nahoru k babi zase žebrat! Tím mi dovede pořádně namíchnout! Pak si to u mě snaží vyžehlit tím, že mi vytrvale olizuje každou část těla, na kterou dosáhne. Říká tím: „Promiň, že jsem takové malé zlobidlo“.




Náš miláček si možná občas myslí, že je velký hlídací pes a královnou říše zvířecí. Občas nás ten „malý vyčůránek pěkně vypeče“, ale na tak sladkého tvorečka se zkrátka nejde zlobit. Souhlasíte, kolegové pejskaři?


Love
D. Doe

Žádné komentáře:

Okomentovat