pondělí 28. listopadu 2016

Spotřebováno 3


Milí drazí!

Den za dnem se prohlubuje podzim, přichází období Vánoc, klidu a dlouhých večerních chvil. Se změnou klimatu se mění i potřeby lidského těla. Kůže je sušší, vlasy se více lámou a mastí a rty praskají. Proto teď i spotřebovávám větší množství tělové kosmetiky. Během srpna, září, října a listopadu se mi povedlo "nasyslit" dle mého názoru opravdu monstrózní množství "odpadků". Nastal čas se jimi prokousat a stručně provést jejich rekapitulaci (minirecenze)!




Produkty na vlasy

Co se týče kvantity spotřebovaných produktů u mě vedou nejspíše přípravky určené na vlasy. Na šampony kladu poměrně vysoké nároky, protože péče o kudrnaté a zároveň jemné vlasy, které mám, není vůbec jednoduchá.

Syoss posilující kondicionér s keratinem - Tento kondicionér sliboval rychlé a efektivní posílení křehkých vlasů a snadné rozčesávání. Musím uznat, že mé vlasy po umytí byly opravdu hebké a daly se dobře rozčesávat. Bohužel se mi ale po něm hodně rychle zmastily, takže jsem ho nemohla používat při každém umytí. Půllitrová lahvička tudíž ležela v koupelně minimálně půl roku.

Aussie Repair Miracle Shampoo (2x) - Šampony Aussie jsou snad jediné drogerkové šampony, které mi opravdu vyhovují. Taky se to ovšem odráží na jejich ceně, poněkud vyšší oproti jiným značkám. Řada Repair Miracle je určena pro neposlušné vlasy (tedy přesně pro mě). Po umytí kštice září čistotou a zdravým leskem.

Aussie 3 Minute Miracle Reconstructor - Lehký balzám, který má vyživovat poškozené vlasy do hloubky. Zanechává je hebké a příjemně vláčné. Naprosto báječná je jeho vůně – obsahuje výtažky z australské meduňky lékařské. Její intenzivní aroma mi připomíná sladkou vůni jahodové perličky a žužu bonbonů.

Ziaja šampon a kondicionér z kozího mléka - Jedním slovem ohavnosti. Více se dočtete ZDE, v nákupech a novinkách za květen.

Dove šampon (řada Damage Solutions) - Obyčejný dobrý šampon, který jsem ráda použila, když není jiný po ruce. Službu zastane, ale že by vlasům dodal nějakou zvláštní krásu, se říci nedá.




Bione bezoplachový kondicionér Cannabis - Tento sprej od Bione s výtažky z konopí je určen pro péči o vlasy po koupeli. Vždy jsem si ho nastříkala do dlaní a jemně promnula konečky. Musím uznat, že velice příjemně voněl a měla jsem pocit, že mým vlasům prospívá.

Loreal Paris miniatury kondicionérů - Mé nejspíš nejoblíbenější kondicionéry na vlasy. Mám jich doma v šuplíku hromady, a používám je velice ráda. Díky svým malým rozměrům jsou vhodné na cesty.




Sprcháče

Nivea Creme Soft - Jemný, obyčejný sprcháč, neurazí ani nenadchne. Je vhodný pro jemnou a citlivou pokožku, nedráždí ji ani zbytečně nevysušuje.

Original Source (Lemon and Tea Tree) - Horký favorit číslo jedna! Pěla jsem na něj ódy již v minulosti (ZDE).

Avon energising shower gel (Green Tea and Verbena) - Velice příjemný gel s lehkou a nevtíravou vůní, která člověka perfektně osvěží. Líbí se mi na něm, že je takový neutrální – vhodný tedy pro dny, kdy nemáte chuť na žádný specifický druh vůně.




Mazadla (tělo)

Neutrogena hloubkově hydratační tělové mléko - Obsahuje sezamový olej. Na to, že se jedná o přípravek určený pro velice suchou pleť nemohu říct, že bych z něj byla úplně nadšená. Musela jsem použít hodně velké množství, aby se má pokožka cítila příjemně a ne jako svraštělá kůžička na párku. Ve finále jsem ho používala spíše jako masku na nohy.

Extracts tělové máslo (Mango and Nectarine) - Došlo mi poslední z trojice mých milovaných máslíček. Toto mi svou vůní připomínalo broskvový jogurt od Jogobely.




Mazadla (ruce)

Isolda regenerační krém na ruce ( aloe vera s panthenolem) - Mazlíček, kterého mi maminka přivezla z lázní (ZDE).




Péče o pleť

Lirene hydratační denní krém (třešeň a citron) - Lehký krém a nemastnou texturou, používala jsem ho ráno i večer. Byla jsem s ním velice spokojená a popravdě mi vyhovoval mnohem více než krém od Cien, který používám aktuálně.




Hema exfoliating face mask (warm honey) - Jedna z holandských masek, kterou jsem nalezla v tajných hlubinách naší koupelny. Je jedním slovem neuvěřitelná! Jen jsem ji nabrala na prsty, cítila jsem teplo, a při aplikaci na pokožku obličeje začala hřát jako kamínka. Velice příjemně prokrvila obličej a krystalky cukru, které obsahuje, jsem si při jejím smývání zároveň dopřála i peeling.

Dr van der Hoog mask (fabulous fruits) - Další z holandských masek. Narozdíl od té medové chladila a zklidňovala podrážděnou kůži. Když jsem ji smyla, cítila jsem se jako znovuzrozená. Masky poskytující tento efekt mám asi nejradši.

Nivea hloubkově čistící gel Cleen Deeper - Gel, který mi akorát zabíral místo v šuplíku. Nedoporučuji.

Garnier micelární voda pro citlivou pleť - Další z mých oblíbenců.




Doplňky

vatové tamponky (4x) - Aneb tamponků na odličování není nikdy dost.

houbičky na makeup z ebay.com - Houbičku na makeup jsem na jeho aplikaci dřív používala neustále. Ovšem tato sada houbiček mě zklamala, byly podstatně horší než ta první. Nasávaly makeup do sebe tak mohutně, že na pleti mi pak nezbyl vůbec žádný.

Sally Hansen odlakovač - Dobrý odlakovač, který nikdy nezklame.

Adidas kulička - Má oblíbená růžová kulička, kterou si kupuji stále dokola.




Dekorativní kosmetika

Astor korektor Perfect Stay (ods. 02) - Skvělý korektor z drogerie, mohu ho vřele doporučit na zakrytí drobných nedokonalostí a sjednocení pleti. Není vůbec mastný a s pokožkou přirozeně splyne. Tento odstín jsem používala na opálenější pleť, na zimu mám světlejší.

Miss Sporty rtěnka (ods. 012 Hard Candy) - Na svou první rtěnku budu s láskou vzpomínat a ráda bych ji ještě používala. Bohužel se její svěží melounová vůně proměnila v odporný smrad, takže je načase ji vyhodit.

Rimmel London top coat na nehty - Jedná se o gelový nadlak, mohu ho vřele doporučit.

Catrice kajalová tužka (černá) - Ze zbylého kousku, který mi z mé krásky zbyl, již toho na očích příliš nevykouzlím. Na nic jsem nečekala a pořídila si ji znovu. Zjišťuji, že obecně všechny tužky od Catrice jsou skvělé.

Nejmenovaná hnědá tužka - Tuto tužku jsem používala na obočí od té doby, co si ho upravuji. Nevím, jestli byla určena původně na oči nebo na obočí, ale já ji měla ráda. Ani značku už nejde přečíst, ale mám pocit, že to byla Jordana.

Essence báze pod oční stíny I Love Stage - Příšerná báze. Na očích neudrží absolutně nic. Vyhazuji!

Essence řasenka na obočí Make Me Brow – Můj miláček.

Maybelline řasenka (Collosalka Smoky Eyes) – Tato řasenka bývala mou nejoblíbenější, ale z prvního místa pomyslného žebříčku maskar ji suverénně vystrnadila Okurková královna (ZDE).




Uf, ještě že už to mám za sebou! Napočítala jsem celkem 37 spotřebovaných produktů, což je dle mého názoru za čtyři měsíce poměrně slušné číslo. Ačkoliv oproti třeba takové Getthelouk, naší královně beauty sféry, jsem stále učiněný žabař.

Love
D. Doe

Žádné komentáře:

Okomentovat