středa 9. srpna 2017

14 tipů na využití růžové vody


O zázraku jménem růžová voda jste jistě již nějakou tu zmínku slyšeli. I já se o ní nedávno zmiňovala na blogu, konkrétně ZDE. Testuji ji ve svém každodenním životě asi měsíc a půl a zatím mohu potvrdit její kvality a dokonalou multifunkčnost, pro kterou je často chválena.

Růžová voda neboli hydrolát (květová voda) zapustila nejprve své kořeny v Bulharsku, odkud se tradiční využití této zázračné vodičky rozšířilo do povědomí světového rázu. Pokud budete mít někdy cestu do Bulharska, určitě neváhejte při koupi růžového oleje či vody. Také ve Francii bývá hojně přidávána do výrobků z oblasti pečující kosmetiky. Vyrábí se destilací damašské nebo stolisté růže.





Je přímo fascinující, kolik možných využití růžový hydrolát skýtá, a nyní bych vám ráda některé z nich představila:

1) Tonizace a zklidnění pleti – můžete ji použít ráno či večer po koupeli na vyčistění pleti. Poradí si i s načervenalými a podrážděnými místečky na pleti.

2) Aromaterapie – již samotný rituál ošetření růžovkou je dle mého názoru velice příjemný a harmonizující. Voní tak slaďounce a omamně... Pomoci může se zmírněním úzkostí a strachu.

3) Je vhodná pro všechny typy pleti. Ať pro mladou se sklonem k akné, kterou dezinfikuje a redukuje nadměrnou tvorbu mazu, či pro zralejší a sušší, kterou intenzivně hydratuje.

4) Ošetření popálenin, opruzenin, jizviček – můžete ji aplikovat například na podrážděnou dětskou pokožku či popáleniny od slunce. Vhodná je i pro alergiky a osoby trpící atopickým ekzémem.

5) Dezinfekční a protizánětlivé účinky (viz body 3,4).

6) Hydratace pleti (viz bod 3).

7) Náhrada voňavky – jakákoliv květová voda (nemusí být nutně růžová) může v létě zastoupit těžké klasické parfémy a můžete s ní navonit sebe i své oblečení.

8) Osvěžení během dne – v současně panujícím horkém počasí si často během dne dopřeji osvěžující spršku tekutých voňavých lístků – a i tento samotný zážitek má pro mě své kouzlo. Hydrolát doporučuji nechat vychladit v lednici a poté si vzít do kabelce, když vyrážíte třeba do města, či si ho dát do auta.

9) Doodlíčení makeupu

10) Na konečky vlasů – na některých blozích jsem četla, že si dámy vmasírovávají růžovku i do vlasů a údajně to pomáhá s jejich rozčesáváním. Tento trik jsem zatím sama na sobě nezkoušela, ale nevidím důvod, proč ho nezmínit.

11) Fixace makeupu – i výrobci často uvádí tuto možnost využití. Alespoň ušetříme za speciální fixační sprej!

12) Podklad pod makeup – mám trochu podivnou pleť, která ačkoliv se mastí, tak je někdy velmi suchá a vždy před aplikací makeupu/BB creamu si ji ošetřím růžovkou. Mám zároveň pocit, že i výsledný dojem líčení je poté mnohem lepší.

13) Zklidnění očí – doporučuji několik kapek dát na vatový tampónek a přiložit jej na víčko.

14) Lze ji pít či přidat do těsta na dezerty – údajně dodá pokrmu charakteristickou chuť.




Já sama používám růžovou vodu od značky Make Me BIO a jsem s ní velice spokojená. Líbí se mi šikovné balení s jemným rozprašovačem a charakteristická sladká vůně růží. Stříkat se s touto vodou je podobný pocit, jako kdybyste se koupali v čerstvě natrhaných růžových kvítcích (což pravděpodobně nikdy nezažiju, ale mohu si to alespoň představovat). 


Levandulové pole


Věřím, že ne každého zaujme typická růžová vůně, a proto je na trhu veliký výběr jiných hydrolátů – můžete vyzkoušet vodu levandulovou, heřmánkovou, meduňkovou, z pomerančových listů, neroli, rozmarýnovou, ze santalového dřeva... Existuje mnoho variant a také mnoho výrobců, můžete vyzkoušet například již zmiňovanou květinovou vodu Make Me BIO, Saloos nebo Dr. Feelgood. Na Notino.cz naleznete široký výběr těchto produktů. Ať si vyberete jakoukoliv, doufám, že budete spokojeni a možná se inspirujete některým z výše zmíněných tipů a triků!

Love
D.Doe

* jedná se o spolupráci/o reklamu

Žádné komentáře:

Okomentovat